Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Zorgaanbod

Wij bieden je deskundige, vertrouwde hulp bij:
Advies voor een gezonde leefstijl

Als je gezonder wilt leven, kunnen wij je helpen met advies over voeding, beweging en andere zaken die je gezondheid verbeteren.


Aan de slag

Bevolkingsonderzoek Borst, Baarmoeder & Darm

Bevolkingsonderzoek Nederland is een organisatie die werkt opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Deze organisatie zorgt voor het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Het doel is om deze vormen van kanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, waardoor er grotere kans is op genezing. De contactgegevens van de informatielijnen van de drie bevolkingsonderzoeken vind je hier.

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

Met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kijken we of vrouwen tussen de 30 en 60 jaar risico hebben op baarmoederhalskanker. Door er vroeg bij te zijn kan baarmoederhalskanker worden voorkomen. Vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen iedere vijf jaar een uitnodiging. Je wordt uitgenodigd op basis van je geboortejaar. Je ontvangt de uitnodigingsbrief rond je verjaardag. Deelname is gratis.


Meer informatie​​​​​​​

Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Als je tussen 50 en 75 jaar bent kun je meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker van de overheid. Je krijgt hier elke drie jaar een uitnodiging voor. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter. Ook is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig. Als je een uitnodiging hebt ontvangen, kun je zelf een afspraak maken, verzetten of afzeggen. Dit kun je doen via de afspraakmodule Mijn Bevolkingsonderzoek.  Deelname is gratis.


Meer informatie

Bevolkingsonderzoek Darmkanker

Dit bevolkingsonderzoek is bedoeld om darmkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken, nog voordat mensen klachten hebben. Dat maakt de kans op een succesvolle behandeling groter. Met het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt er onderzocht of er bloed in je ontlasting zit. Deze ontlastingstest kun je zelf doen. Als er bloed wordt gevonden zal er extra onderzoek plaatsvinden om te weten te komen waar het bloed vandaan komt. Mannen en vrouwen tussen 55 en 75 jaar ontvangen elke twee jaar automatisch een uitnodiging. Deelname is gratis.


Meer informatie

Bloedafname & labonderzoek

Je kunt dagelijks bloed laten afnemen voor bloedonderzoek. Bloedprikken kan in het ziekenhuis of bij een priklocatie in de buurt. Zo kun je dicht bij huis bloed af laten nemen. Is een bloedafname aan huis nodig? Dan is dat alleen mogelijk met goedkeuring van de huisarts. Heb je een doorverwijzing om bloed te laten prikken? Maak dan eenvoudig een afspraak bij 'ik wil graag bloed laten prikken' en plan je afspraak wanneer het jou uitkomt!

Botontkalking (osteoporose)

Osteoporose wordt een steeds groter probleem omdat mensen steeds ouder worden. Het risico op botbreuken neemt hierdoor toe. Om dit te voorkomen geven de assistenten adviezen over voeding en beweging.

Cardiovasculair Risico Management (CVRM)

Omdat preventie van hart- en vaatziekte steeds belangrijker wordt, hebben we een zogenaamd cardiovasculair risicospreekuur. Iedereen die extra risico loopt op een hart- en vaatziekte of al zo'n ziekte heeft gehad komt hiervoor in aanmerking. Je wordt automatisch opgeroepen via een oproepbrief in je geboortemaand. Je kunt dan na het bloedprikken een afspraak maken bij de assistente of praktijkondersteuner.

Chronische ziekten

Je kunt voor begeleiding van suikerziekte, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, astma en COPD, stoppen met roken en afvallen terecht bij de praktijkondersteuners van de huisarts (POH's). Dit zijn gespecialiseerde medewerkers die de huisarts ondersteunen bij de zorg voor mensen met een chronische ziekte.

Doktersassistente / Assistente spreekuur

De assistente staat je als eerste te woord wanneer je met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Je kunt haar ook bellen voor uitslagen van onder andere urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.


Je kunt op het assistentenspreekuur verder terecht voor:

  • aanstippen van wratten
  • verbinden van wonden
  • oren uitspuiten
  • injecties
  • hechtingen verwijderen
  • urine onderzoek
  • meten van de bloeddruk
  • suiker- en Hb-controle (uitsluitend op verzoek van de huisarts)
  • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
  • ECG (uitsluitend op verzoek van de huisarts)

Je kunt alleen op het spreekuur terecht als je een afspraak hebt.

Echo

High-end echografie (ziekenhuis niveau), zonder bijdrage uit het eigen risico. Ook voor niet-patiënten, na overleg met huisarts.

Denk hierbij aan;

  • echo bovenbuik (alvleesklier, aorta, lever, galblaas, galwegen, nieren en milt)
  • echo onderbuik (blaas, baarmoeder, eierstokken, nieren en screenend darmen bijvoorbeeld diverticulitis)
  • echo nieren (aorta, nieren en blaas)
  • echo aorta abdomen (bij verdenking of familiaire belasting aneurysma)
  • echo lies (liesbreuk of vergrote klieren)
  • echo testis (klachten aan scrotum of niet ingedaalde ballen bij kinderen)
  • echo buikwand (buikwandbreuk of onderhuids voelbare zwelling)
  • echo hals
  • echo schildklier
  • echo speekselklier
  • echo heup
  • echo schouder
  • echo geleide injectie medicatie t.b.v. slijmbeursontsteking in schouder of heup.
  • echo knie of bakerse cyste
  • echo bij spier- peesletsel of ontsteking
  • echo beenvenen ter uitsluiting trombose of tromboflebitis
  • overige afwijkingen: zwelling in huid, ganglion.
Gordelroosvaccinatie

Er komen veel vragen binnen over de vaccinatie tegen gordelroos. Hieronder lees je informatie over de ziekte en over de vaccinatie.


Gordelroos wordt veroorzaakt door een virus, dit is hetzelfde virus dat ook waterpokken veroorzaakt. Bij gordelroos heb je jeuk, pijn, vlekjes en blaasjes op de huid. Meestal zitten de vlekjes en blaasjes aan 1 kant van het lichaam. Gordelroos kan hevige pijn geven, die soms ook lang duurt. Meestal gaat gordelroos vanzelf over. Bel met de huisarts als je blaasjes hebt bij je oog, neus of oor of als je veel pijn hebt.


Meer informatie over het gordelroosvaccin:

  • Op eigen verzoek is een vaccinatie tegen gordelroos beschikbaar. Deze vaccinatie verlaagt het risico op het krijgen van gordelroos.
  • Om voldoende immuniteit op te bouwen, zijn 2 vaccinaties noodzakelijk, met een tussentijd van 2 (tot maximaal 6) maanden.
  • Er kunnen soms kortdurend (1 tot 3 dagen) bijwerkingen optreden na de vaccinatie, zoals spierpijn en pijn op de injectieplaats.
  • De kosten voor de volledige vaccinatie bedragen circa €450 en worden alleen vergoed voor bepaalde risicogroepen: volwassenen met een recente of geplande stamcel- of orgaantransplantatie, met kanker in combinatie met immunosuppressiva of mensen met HIV.

Als je de vaccinaties wilt laten zetten, dan mag je contact opnemen met onze praktijk. Wij kunnen dan een recept maken voor de vaccinaties. Zodra de vaccinaties bij de apotheek binnen komen (dit kan i.v.m. leveringsproblemen even duren) , ontvang je een bericht van de apotheek, waarna je ons mag bellen om een afspraak te maken voor het zetten van de 1e (en later de 2e) vaccinatie. Omdat de vaccinatie voor de meeste mensen niet wordt vergoed, wordt ook het consult bij ons niet door de zorgverzekeraar vergoed. Deze kosten bedragen hier komen kosten bij kijken van €25,- per consult.

Huisbezoek

Het kan voorkomen dat je klachten zodanig zijn dat je niet naar de praktijk kunt komen voor het spreekuur. Wij bezoeken dagelijks patiënten die fysiek niet in staat zijn om zelfstandig dan wel met begeleiding naar onze praktijk te komen. We willen je dringend vragen om bij het aanvragen van een huisbezoek eerst na te denken of een huisbezoek echt nodig is. Een huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.


Voor het aanvragen van een huisbezoek bel je in de ochtend naar 013 870 01 41. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Heeft je huisbezoek spoed? Toets dan 1 in bij het menu als je de assistente belt.

Kleine chirurgische ingrepen

Bij ons kun je terecht voor kleine chirurgische verrichtingen zoals het hechten van verwondingen, het verwijderen van bijvoorbeeld moedervlekken, steelwratten, talgklieren of vetbulten.

Labuitslagen

De uitslagen van laboratoriumonderzoeken worden verwerkt in jouw medisch dossier. Je kunt deze zelf inzien via het patiëntenportaal. Zodra de uitslagen beschikbaar zijn, raden wij aan deze eerst zelf te bekijken. Indien nodig kun je daarna contact met ons opnemen voor uitleg of advies.

Levenseinde / behandelwensen

Het is goed om na te denken over wat jouw wensen zijn als je erg ziek wordt en kunt overlijden. Dit kan in alle levensfasen van belang zijn. Bijvoorbeeld of je nog naar een ziekenhuis wilt als je erg ziek wordt. En of je wel of niet gereanimeerd wilt worden. Het is belangrijk om tijdig met jouw naasten en je huisarts en/of praktijkondersteuner te praten over het laatste stuk van jouw leven. Daarna kun je jouw wensen op papier zetten. Dit heet een wilsverklaring.


Informatie

Er zijn verschillende wensen waar je over na kunt denken. Om je te ondersteunen bij de stappen van nadenken, keuzes maken en het kenbaar maken van jouw wensen, adviseren wij om onderstaande pagina’s te bekijken.

Wilsverklaringen

Als je weet wat je wilt kun je de gewenste verklaringen invullen. De wilsverklaring is alleen geldig na een gesprek met de huisarts en opname in jouw patiëntendossier. Veranderen je wensen? Pas dan de oude verklaring aan of schrijf een nieuwe. Bespreek de veranderingen ook met jouw naasten en je huisarts.


Voorbeeld wilsverklaring


Niet-reanimeren verklaring


Euthanasieverklaring


Behandelverbod


Medische volmacht​​​​​​​


Gesprek over behandelwensen

Uiteraard kun je ook eerst een gesprek met de huisarts hebben. Maak daarvoor een dubbele afspraak op het spreekuur van je huisarts om jouw wensen voor het levenseinde samen te bespreken.

Longfunctieonderzoek (spirometrie)

Bij klachten van benauwdheid of kortademigheid kan door de huisarts een longfunctietest (spirometrie) aangevraagd worden. Met een longfunctieonderzoek stellen we vast hoe jouw longen werken. Wij meten de hoeveelheid lucht die je maximaal kunt in- en uitademen en hoe snel je de lucht kunt uitblazen en inademen. Dit onderzoek vindt plaats op de praktijk en wordt uitgevoerd door de praktijkondersteuner Somatiek. Na het onderzoek mag je meteen naar huis.

Ouderenzorg

Wij vinden de zorgen voor onze oudere patiënten erg belangrijk omdat met het vorderen van de leeftijd de kwetsbaarheid toe kan nemen. Om dit te beoordelen benaderen onze praktijkondersteuners zelfstandig wonende ouderen met een vragenlijst. Hiermee willen wij bereiken dat ouderen zo gezond mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wij werken nauw samen met de thuiszorg en hebben regelmatig overleg met een specialist ouderengeneeskunde.

Passanten

Een passant is een patiënt die niet is ingeschreven in onze praktijk en toch dringend medische hulp nodig heeft. Ook dan ben je ook welkom. Het is wel raadzaam om van tevoren even te bellen voor het maken van een afspraak. Als je naar de praktijk komt, verzoeken wij je je identiteitsgegevens en eventuele zorgverzekeringspas mee te brengen. Passanten die niet in het bezit zijn van een geldige Nederlandse zorgverzekering, moeten het consult per direct betalen. De gemiddelde kosten van een consult bedragen tussen € 30,00 en € 50,00.

Psychische klachten

Je kunt met psychische klachten zoals angst en depressieve klachten, burn-out, slaapproblemen, relatieproblemen, stress en spanningsklachten terecht bij onze praktijkondersteuner voor psychologische ondersteuning (POH-GGZ).

Urine onderzoek

Wil je urine laten onderzoeken bij plasklachten (mictieklachten)? Dat kan! Je kunt het beste ochtendurine opvangen en dit voor 10.00 uur bij de balie assistente inleveren.

Wratten behandeling

Als je last hebt van wratten op je voeten of andere lichaamsdelen, dan kun je deze door de huisarts laten verwijderen. Wratten die van kleur veranderen, pijnlijk zijn, bloeden, jeuken of groter worden moet je altijd door de huisarts laten bekijken. Ook als je last hebt van wratten bij de geslachtsorganen (genitale wratten) en ouderdomswratten is het verstandig de huisarts te raadplegen.


De huisarts kan een wrat op verschillende manieren verwijderen. Welke methode wordt gekozen, is afhankelijk van de plek, de grootte en de oorzaak van de wrat.  De meest gebruikte methode is bevriezen met een stikstofbehandeling. Stikstof bevriest de wrat en de huid eromheen, waardoor de wrat kan afsterven. Er ontstaat meestal een blaar die binnen een week verdwijnt. Voor een stikstofbehandeling kun je een afspraak maken bij de assistente via 013 870 01 41.


Wratten hoeven alleen maar behandeld te worden als ze last bezorgen. Sommige mensen vinden wratten erg lelijk en laten ze daarom weghalen. Als je twijfelt of een bobbeltje een wrat is, laat het eerst zien tijdens de afspraak bij de assistente of maak een afspraak met de huisarts.


Meer informatie

Gentle-touch vasectomie oftwel Man-vriendelijke sterilisatie
Dokter Frenken heeft zich bekwaamd in het doen van sterilisatie bij de man of wel de vasectomie. En dan met name de gentle-touch vasectomie of ook wel no-scalpel vasectomie.
Dit is een zeer man-vriendelijke manier van opereren waarbij de kans op complicaties veel kleiner is dan de reguliere methode.
We verdoven niet meer met een injectienaald, maar met een speciale injector waarbij onder hoge druk heel gericht alleen de zaadleider en bovenliggende huid verdoofd word. Deze methode van verdoven wordt beschreven als nauwelijks pijnlijk. Hierna wordt met een scherpe pincet de zaadleider direct door een heel kleine opening in de balzak geopereerd. Tot op heden heeft hij ongeveer 1000-1200 sterilisaties verricht.

Wat zijn de voordelen om de ingreep te laten verrichtten bij de Dr Frenken:
* Snelle toegangstijd, je kunt in relatief korte tijd terecht voor de ingreep zelf als je onderstaande instructiefilmpje hebt bekeken.
* Een persoonlijke benadering in een kleine setting met goede nazorg.
* De ingreep gaat niet ten koste van het eigen risico. Mogelijk geheel vergoed indien je verzekerd bent.

De kosten bedragen vanaf 01 Januari 2024
€450

Indien je onderstaande presentatie volgt kun je direct een afspraak plannen voor de ingreep.
https://youtu.be/PGYR-YomUj8

Wil je het onderstaande informed consent formulier invullen naar naar ons mailen op
info@huisartsfrenken.nl Doe dit zeker 1 week voor de ingreep, dan kunnen wij het verwerken in onze administratie.

Maak een afspraak op 013-8700141

Weetjes:
Uit een recent gehouden klanttevredenheidsonderzoek kwam naar voren dat > 90% van de mannen de behandeling bij dokter Frenken met meer dan een 8 op een schaal van 10 scoort.

Hieronder enkele reviews:
- Ik was er heel bang voor, maar het is me alles meegevallen. De dokter en zijn assistente hebben zeer goed werk gedaan. Ook al hoe ze me geruststelde als je daar ligt. Ik zal deze huisarts dus ook zeker aanraden bij vrienden van me.
- Kundigheid van de arts is top. Persoonlijkheid is super. Erg fijne man, is geïnteresseerd in je als persoon en zorgt dat de behandeling prettig verloopt. Dank daarvoor.
- Snelle en waarschijnlijk effectieve ingreep zonder noemenswaardige pijn klachten.

Klik hier voor het informed consent formulier